UPMicro 2018 Learning Series

The UPM 2018 Learning Series training workshop builds on last year’s successful debut and will run from 9 am to 6 pm on May 30. Designed for engineers with end-users’ needs in mind and in close collaboration with the UPM 2018 co-moderating team, this interactive training workshop will expand on ensuring best practices and improvement in operational efficiency. This year, we have training tracks for both Ultrapure Water and Water Management.

UPW Track

Water Management Track

9:00-9:45

45 Minutes

Best Practices: Specs, Analytics/Sampling, Front-end vs. Back-end Ops Strategy (Polisher Life Extension)
– Slava Libman, FTD Solutions

 

9:00-9:45

45 Minutes

Wastewater Reclamation Case Studies
– Ben Winsett, Texas Instruments

9:50-10:35

45 Minutes

Distribution
– Dave Buesser, FTD Solutions

 

9:50-10:35

45 Minutes

HFW
– Alan Knapp, Evoqua Water Technologies

10:35-10:50

COFFEE BREAK

10:50-11:25

30 Minutes

TOC (RLE, 900)
– Rick Godec, Godec Incorporated

10:50-12:20

90 Minutes

Site Water Model & Strategy Workshop
– Boris Eliosov, FTD Solutions
– John Morgan, H2Morgan

11:25-12:35

70 Minutes

RO Troubleshooting
– Denise Haukkala, DOW Water Solutions

12:30-1:30
LUNCH

UPW Track

Water Management Track

1:30-2:30

60 minutes

IX
– Bjoern Dinges, Lanxess

1:30-2:30

60 minutes

Membrane Bioreactors
– Chuck Dale, Suez

2:35-3:20

45 Minutes

Back-end Filtration/POU Filters
– Gerd Heser, Pall Gmbh

2:35-3:20

45 Minutes

Cooling Towers
– Philip Yu, Nalco Water

3:20-3:35

COFFEE BREAK

5:35-4:20

45 Minutes

UPW System Configurations
– Glen Sundstrom, Evoqua Water Technologies
– Jill Wallin, Evoqua Water Technologies

5:35-4:20

45 Minutes

Brine Management
– Chuck Dale, Suez

4:25-5:00

30 Minutes

Particles
– Keith Dillenbeck, Particle Measuring Systems

5:00-5:35

30 Minutes

DO2, Sodium, Silica
– Steve DeVilleneuve, SWAN Analytical USA
– Todd Sharrett, SWAN Analytical USA